Login
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
Previous Next

Výročná členská schôdza 6.2.2010

   Dňa 6.2.2010 sa konala v Žiline – Trnovom výročná členská schôdza za uplynulé obdobie rok 2009.

   Pozvanie na schôdzu prijal významný hosť prezident DPO SR JUDr. Jozef Minárik a ďalší hostia. Za OV DPO v Žiline predseda Peter Ďuriš a okresný veliteľ Jozef Trnka, za Futbalový klub Trnové Jozef Sahulčík a za Urbárske pozemkové spoločenstvo v Trnovom Karol Sedliaček. 

   Hostí privítali predseda DHZ Ľuboslav Malík a veliteľ DHZ Roman Huliak. Po privítaní nasledovalo zahájenie schôdze. Vedením schôdze bol poverený pán  Rudolf Huliak st. Na úvod schôdze privítal zúčastnených hostí a členov zboru a oboznámil prítomných s programom.  Po úvode nasledovalo prečítanie správy o činnosti. Správu prečítal tajomník zboru Rudolf Huliak ml. Ďalším bodom programu bolo prečítanie správy o hospodárení, ktorú prečítal člen revíznej komisie Jozef Klotton. Nasledovalo prečítanie návrhu plánu hlavných úloh na rok 2010, ktoré vykonal preventivár zboru Róbert Huliak. Nato, že si treba vážiť dlhoročných členov DHZ sa nezabúda ani v Trnovom. Za svoju činnosť v DHZ bol ocenený vyznamenaním „za zásluhy“ dlhoročný člen Jozef Klotton a vyznamenaním „za príkladnú prácu“ člen DHZ Ivan Meschár. Pri príležitosti životného jubilea bol ocenený „ďakovným listom“ člen DHZ Štefan Janíček. Po odovzdaní vyznamenaní a ocenení nasledovala diskusia.

   Ako prvý sa do diskusie zapojil prezident DPO SR JUDr. Jozef Minárik. Vo svojom prejave vyzdvihol celkovú činnosť zboru a poďakoval sa všetkým členom za prácu v DPO. Taktiež poznamenal že práca v DPO je veľmi náročná a hlavne vykonáva sa dobrovoľne. Zaspomínal, že v Trnovom bol naposledy pred dvadsiatimi piatimi rokmi pri príležitosti vystúpenia dychoviek a stále dúfal že do Trnového ešte niekedy zavíta. Vyjadril sa že už dávno sa chystal navštíviť náš DHZ a je veľmi rád že sa mu to konečne podarilo a prišiel medzi nás.  Ďalším diskutujúcim bol tajomník  Futbalového klubu Trnové pán Jozef Sahulčík.

   Poďakoval sa za pozvanie a pozdravil všetkých prítomných v mene futbalového klubu. Vo svojom príhovore vyjadril spokojnosť so spoluprácou medzi Futbalovým klubom Trnové a Dobrovoľným hasičským zborom Trnové. Uviedol, že by bol veľmi rád keby aj futbalisti brali svoje účinkovanie na trávniku podobne, ako hasiči svoju činnosť s nasadením a elánom. Do diskusie sa zapojil aj predseda OV DPO v Žiline pán Peter Ďuriš. V mene Okresného výboru DPO SR v Žiline pozdravil všetkých prítomných členov a hostí. Poďakoval sa za činnosť, ktorú DHZ v Trnovom vykonáva a hlavne prácu s mládežou. Poukázal nato že svojou činnosťou náš DHZ zviditelňuje nielen mestskú časť Trnové, ale aj mesto Žilina a žilinský okres. S členov DHZ sa ako prvý do diskusie zapojil pán Jozef Klotton. Poďakoval sa za udelenie vyznamenania za svoju činnosť a vyzval mladších členov zboru, aby zotrvali v zbore aspoň tak dlho, ako sa to podarilo aj jemu. Po ňom požiadal o slovo veliteľ zboru Roman Huliak.  Taktiež poďakoval všetkým členom, ktorý sa zúčastnili pri akciách a činnostiach organizovaných naším DHZ a požiadal aj ostatných členov, ktorí sa menej zapájajú do činnosti, aby sa taktiež zapojili do plnenia úloh v DHZ, ktoré sú stále náročnejšie. 

   Po ukončení diskusie predseda DHZ pán Ľuboslav Malík pozval všetkých zúčastnených výročnej členskej schôdze na malé občerstvenie.   

V Žiline - Trnovom dňa   8.2.2010

                                                                                             Rudolf Huliak ml.

                                                                                         tajomník DHZ Trnové

Podporili nás